dimecres, 20 de novembre del 2013

Quin paper serà més absorbent?

Paper de cuina, de diari, de vàter, de cel·lofana, de plata,folis i tovallons de paper. Tots ells, durant la sessió d'experimentació, els hem observat i tocat, els hem comparat i hem vist que uns són llisos, d’altres rugosos,uns fan soroll en tocar-los, d'altres gens, un deixa passar la llum, uns són prims, d’altres més gruixuts.





Un cop manipulat el material, fem suc de taronja amb pintura i ens imaginem que ens cau el suc damunt la taula.  Quin d’aquests papers ens anirà més bé per eixugar-lo? Uns creien que el de cuina, d’altres el tovalló, algú estava convençut que el de plata eixugaria el suc. Davant les diferents propostes de tots nosaltres,  el millor és comprovar-ho per sortir de dubtes!! Som-hi!!!




















Vaja!, amb el paper de cel·lofana i amb el de plata observem que el suc rellisca, per tant no els podem fer servir per a netejar. No són absorbents. Amb el foli i el paper de diari  veiem que absorbeixen una mica el suc, però poc. Decidim, doncs, que no els faríem servir per eixugar. 

En canvi, en posar damunt del suc el tovalló, el paper de vàter i el de cuina, ràpidament canvien de color. S' empassen gairebé tot el suc! És clar, perquè tots ells sí que són absorbents!


Després de tot, fixeu-vos en els recipients on hi havia l’imaginari suc de taronja! Buits!!!

Una abraçada!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada